Eveniment

Francezilor le-a scăzut interesul pentru investiţii

Autor: Diana Tudor Stoica

14.09.2010, 23:05 25

Reprezentanţii Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie aRomâniei (CCIFER) susţin că 50 de companii sunt interesate înprezent să investească în România, cu 30% mai puţine faţă de acumdoi ani.

"Aproximativ 50 de întreprinderi franceze care prospectează înprezent piaţa românească pentru a investi în România au contactatCamera Franceză de Comerţ şi Industrie a României. Numărul lor ascăzut însă cu 30% faţă de acum doi ani", a declarat DanielaApolozan, director executiv al Camerei Franceze de Comerţ şiIndustrie a României, adăugând că aproximativ 15% din companiilefranceze care prospectează România ajung să facă afaceri pe planlocal.

Apolozan susţine că în ultimii doi ani aproape 100 de companiifranceze au prospectat piaţa românească, principalele domenii deinteres ale acestora fiind în prezent sectorul energetic, cel altransporturilor, al sănătăţii, al mediului sau IT&C.

"Reglarea infrastructurii este un subiect vital pentru România.Când investitorii francezi se interesează de România, întreabă deinfrastructură şi avem o jenă în a le răspunde. Soluţia este însăparteneriatul public-privat. A mers în UE, nu văd de ce nu ar mergeşi în România", a declarat Bruno Roche, preşedintele CCIFER şi CEOApa Nova-Veolia. El a adăugat însă că în ciuda crizei economice,nicio companie franceză importantă nu a părăsit România. LaRegistrul Comerţului sunt înregistrate în prezent peste 6.000 decompanii cu participaţii franceze în acţionariat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO