Eveniment

Franks, FMI: Arieratele statului au fost aproape eliminate, atenţia va fi asupra companiilor

Autor: Marius Radu

26.03.2011, 16:58 45

Arieratele statului la nivel central au fost aproape eliminate,iar la nivel local legislaţia permite un control mai bun, astfel căîn viitorul acord atenţia va fi orientată spre datoriilecompaniilor de stat, care sunt o problemă serioasă, afirmă şefulmisiunii FMI în România, Jeffrey Franks, pentru MediafaxBusiness.

"La nivel central şi la nivelul asigurărilor sociale suntemfoarte aproape să eliminăm în totalitate arieratele. Este orealizare foarte importantă în cadrul programului. Vrem să neasigurăm că în viitor facturile neplătite sunt achitate înainte caele să devină arierate", a declarat Franks.

El a arătat că cea mai mare problemă în viitorul program oconstituie arieratele din sectorul companiilor de stat, care suntcu mult mai mari decât cele guvernamentale.

"Este o zonă (arieratele companiilor de stat - n.r.) pe care nune-am axat în acordul actual şi asupra căreia ne vom îndreptaatenţia în viitor", a spus Franks.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO