Eveniment

Franks - Perspectivele României sunt mai bune decât cele ale unor state din zona euro

Franks - Perspectivele României sunt mai bune decât cele ale unor state din zona euro

Autor: Marius Radu

26.11.2010, 13:18 25

Perspectivele României sunt mai bune decât cele ale unor statedin zona euro care întâmpină dificultăţi, întrucât deficitulbugetar a scăzut semnificativ şi economia îşi revine, astfel căriscurile s-au redus, a declarat în exclusivitate pentru Mediafax şefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

"Începem să resimţim revenirea creşterii economice şi observăm,de asemenea, o reducere semnificativă a deficitului. Aceşti doifactori reduc riscul pentru România. Şi răspunsul meu este, da,cred că perspectiva privind situaţia din România este mai bunădecât în unele state din zona euro care întâmpină dificultăţi", aspus Franks, întrebat dacă situaţia din România este mai bună decâtîn ţări precum Portugalia, Irlanda, Ungaria sau Letonia.

Reprezentantul FMI a explicat că prima de risc a României estemai scăzută decât în aceste state, întrucât România a luat deja"măsuri semnificative" pentru a ieşi din criză.

"În România au fost luate măsuri foarte dure în iulie pentrureducerea deficitulu bugetar. Veniturile bugetare cresc, iarchetuielile scad. Prima de risc pentru România a scăzut pe pieţeleinternaţionale din momentul în care au fost luate aceste măsuri,pentru că pieţele internaţionale ştiu că România se află într-osituaţie mult mai sustenabilă acum", a arătat Franks.

El a explicat că, prin măsurile structurale adoptate, situaţiafiscală a României s-a schimbat din una "explozivă" într-una carepermite deficitului bugetar să coboare la sub 3% în 2012. Citiţiinterviul acordat de oficialul FMI Jeffrey Franks pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO