Eveniment

Franks: Probabilitatea ca România să tragă bani de la FMI în 2011 este de sub 25%, chiar sub 10%

Franks: Probabilitatea ca România să tragă bani de la FMI în 2011 este de sub 25%, chiar sub 10%

Autor: Marius Radu - Mediafax

09.05.2011, 11:05 348

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, consideră căRomânia nu ar trebui să tragă bani de la instituţia financiară înacest an, dar nu exclude în întregime această posibilitate, arătândcă sunt şanse de sub 25%, sau chiar sub 10% pentru un astfel descenariu.

"Ca parte a unui exerciţiu pe carel-am făcut în urmă cu circa două luni, ni s-a solicitat să analizămîn ce scenariu Guvernul ar putea să tragă bani. Acest lucru nuînseamnă că este un scenariu care are o probabilitate foarte mare.Dacă ar fi aşa, board-ul nu ne-ar fi permis să avem un astfel deprogram (preventiv - n.r.), ci unul obişnuit", a spus Franks,într-o conferinţă de presă.

El a arătat că, dacă ar fi să facăo estimare, probabilitatea ca România să atragă bani de lainstituţie în acest an este de sub 25%, sau chiar sub10%.

Noul acord de tip preventiv,încheiat la finele lunii martie pentru doi ani, are o valoare de3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% dincota pe care o are România la FMI. Acordul va fi însoţit de unsprijin preventiv de 1,5 miliarde euro de la Uniunea Europeană şide un împrumut de 400 milioane de euro de la BancaMondială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO