Eveniment

Franţa stă pe un butoi cu pulbere: Sindicatele franceze ameninţă cu intensificarea protestelor

Franţa stă pe un butoi cu pulbere: Sindicatele franceze...

Autor: Marinela Sarbu

16.12.2019, 10:05 1845

Patru filiale ale sindicatului CGT din Franţa, inclusiv lucrătorii din transportul feroviar, au ameninţat duminică să intensifice protestele, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi retrage propunerea de reformă a pensiilor din această săptămână, potrivit Reuters.

Într-o revizuire majoră a sistemului de pensii din Franţa, Guvernul a propus ca oamenii să muncească mai mult pentru a obţine o pensie completă, obţinând un răspuns ostil din partea sindicatelor care au solicitat marţi un nou protest în masă.

"Federaţiile CGT din industria feroviară, transport, mine şi energie şi industria chimică au transmis că Guvernul are la dispoziţie o săptămână pentru a anunţa retragerea proiectului şi relansarea negocierilor reale pentru îmbunătăţirea sistemului actual", au transmis filialele sindicale într-o declaraţie comună.

„Dacă premierul insistă să afirme că„ ţara este deranjată, dar nu este blocată”, angajaţii din sectorul public şi cel privat vor trage concluzia că trebuie să dubleze mobilizarea, să multiplice apelurile la grevă în toate companiile şi în continuare să crească nivelul protestelor”, se arată în declaraţie.

Liderul CGT, Philippe Martinez, a negat că acesta a fost un ultimatum.

„Dacă guvernul îşi îndeplineşte planul şi discutăm serios despre cum să îmbunătăţim sistemul (...) totul va fi în regulă”, a declarat Martinez pentru BFMTV. „În caz contrar, greviştii vor decide joi sau vineri ce vor face”, a avertizat acesta.

Primul ministru, Edouard Philippe, a declarat pentru săptămânalul Le Parisien Dimanche că intenţionează să se întâlnească cu sindicatele săptămâna viitoare, adăugând că este deschis la negocieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO