Eveniment

Fraţii Pavăl de la Dedeman îl recrutează pe Laurenţiu Ciocârlan de la Raiffeisen pentru a conduce un fond de investiţii de private equity pentru IMM-uri. Ciocârlan, care a coordonat printre cele mai mari listări din România, pleacă după 15 ani de la departamentul de investiţii al Raiffeisen

Fraţii Pavăl de la Dedeman îl recrutează pe...

Autor: Liviu Popescu

05.04.2019, 16:56 23768

Retailerul de bricolaj Dedeman, compania antreprenorială evaluată la circa 2 miliarde de euro, l-a recrutat pe Laurenţiu Ciocârlan, şef al departamentului de investiţitii al Raiffeisen, pentru a conduce un fond de private equity dedicat investiţiilor în întreprinderi mici şi mijlocii din România. Fondul va fi finanţat integral de Pavăl Holding.

“Considerăm că este un moment potrivit pentru a ne adresa acestui segment de companii, care au prea puţine opţiuni de finanţare pentru dezvoltare, în ciuda faptului că reprezintă categoria cea mai dinamică şi promiţătoare din economia României. Suntem siguri că printre aceste firme se găsesc şi cele care peste câţiva ani vor fi noile campioane ale businessului românesc. Este primul fond de private equity cu capital românesc care îşi propune să sprijine firmele locale atât în consolidarea prezenţei pe piaţa din România cât şi în extinderea lor regională”, spune Dragoş Pavăl, acţionar al Dedeman.

ZF a scris în decembrie 2018 că Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii retailerului Dedeman, au înfiinţat Pavăl Holding, o companie cu un capital social de un miliard de euro, cea mai mare deţinere directă a unor antreprenori români. Pavăl Holding este cea mai mare com­pa­nie înfiinţată în 2018 după valoarea capitalului so­cial şi este deţinută de Dragoş Pavăl în proporţie de 60% şi de Adrian Pavăl de 40%.

Ciocârlan pleacă de la 1 mai 2019 de la Raiffeisen.

"Cred că este o oportunitate foarte bună pentru un bancher cu experienţă lui Laurenţiu şi sunt convins că va avea rezultate excelente în noua poziţie. În 15 ani de carieră în Raiffeisen, Laurenţiu a avut un rol important în foarte multe tranzacţii.", spune James Stewart, VP Trezorerie şi Pieţe de Capital din cadrul Raiffeisen.

Patru din cele mai mari cinci investiţii la bursa de la Bucureşti ale fraţilor Pavăl, proprietarii Dedeman, cea mai puternică afacere antrepre­norială din România, evaluată la circa 2 mld. euro, sunt în acţiuni ale indicelui principal BET, potrivit calculelor ZF pe baza datelor BVB.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO