Eveniment

Fregata "Regina Maria", la exerciţii în Marea Neagră, alături de nave ale SUA, Turcia, Ucraina

Fregata "Regina Maria", la exerciţii în Marea Neagră,...

Autor: Cătălin Legănel

10.12.2015, 16:00 262

Potrivit unui comunicat al Statului Major al Forţelor Navale, fregata "Regina Maria", cu un echipaj de peste 220 de militari, distrugătorul american USS Ross - care a participat şi la exerciţiul Trident Poseidon 2015, organizat de Forţele Navale Române în ultima decadă a lunii mai -, o fregată turcească şi o navă auxiliară ucraineană vor participa la exerciţii de luptă împotriva ameninţărilor multiple - aeriene, navale şi submarine, exerciţii de impunere a embargoului maritim, precum şi la exerciţii de supraveghere a traficului naval.

La activităţi participă şi un elicopter Puma Naval, aflat la bordul fregatei româneşti. Acesta execută, între altele, antrenamente de apuntare pe platformele maritime şi exerciţii de antrenament specifice, cu militarii din Detaşamentul de Forţe pentru Operaţii Speciale al Forţelor Navale.

Exerciţiul de pe mare face parte din pachetul de măsuri NATO pentru creşterea încrederii între aliaţi şi întărirea securităţii în zona Mării Negre.

"În contextul situaţiei de securitate din Bazinul Mării Negre, creşterea interoperabilităţii dintre Forţele Navale Române şi forţele navale partenere reprezintă un element principal al îndeplinirii obiectivelor Planului de Creştere a Capacităţii Operaţionale a Alianţei, adoptat la Summitul NATO 2014 din Ţara Galilor", se arată în comunicatul remis joi de Statul Major al Forţelor Navale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO