Eveniment

FRF: Tricolorii sunt testaţi zilnic pentru Covid pe toată durata Jocurilor Olimpice

FRF: Tricolorii sunt testaţi zilnic pentru Covid pe toată durata Jocurilor Olimpice

Autor: Cosmin Pirv

17.07.2021, 12:46 25

Membrii lotului olimpic de fotbal al României sunt testaţi zilnic pentru Covid pe toată durata Jocurilor Olimpice, a anunţat sâmbătă Federaţia Română de Fotbal (FRF).

„Tokyotricolorii sunt testaţi zilnic pentru COVID, pe toată durata Jocurilor Olimpice, în Japonia! Metoda e diferită faţă de de cele utilizate de obicei în România: fiecare jucător şi membru al staff-ului furnizează dimineaţa probă de salivă pentru analiză”, a informat FRF.

În plus, o aplicaţie mobilă obligatorie, COCOA, instalată pe telefonul fiecăruia încă din prima zi în Japonia, monitorizează non-stop deplasările făcute, astfel încât să poată minimiza riscul răspândii virusului, prin identificarea contacţilor, în cazul unei persoane pozitive.

Conform FRF, o altă aplicaţie, OCHA, obligatorie şi ea, solicită completarea zilnică a unui formular privind starea generală de sănătate, temperatura corpului, eventualele simptome COVID ale titularului de cont, dar şi ale cunoscuţilor acestuia: „Aplicaţia OCHA a fost instalată încă de la intrarea în cantonamentul de la Mogoşoaia, iar mai mulţi paşi au fost făcuţi periodic în aplicaţie în ultimele săptămâni pentru respectarea protocoalelor organizatorilor”.

Tricolorii se vor pregăti în Japonia în 4 baze sportive. Kashima Antlers Club House & Shinshima Park pentru primele două meciuri din grupă, Sapporo Soccer Park şi Atsubetsu Park înaintea meciului 3.

Programul lotului României la Jocurile Olimpice:

Joi, 22 iulie
Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima)

Duminică, 25 iulie
România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima)

Miercuri, 28 iulie
România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo).

AFACERI DE LA ZERO