Eveniment

Frica de spital „înroşeşte” telefoanele unui serviciu de asistenţă pediatrică gratuită

Frica de spital „înroşeşte” telefoanele unui...

Autor: Raisa Humeniuc

01.06.2020, 13:32 87

Teama de merge în spital cu copilul a dus la „înroşirea” liniei unui serviciu de asistenţă pediatrică gratuită. Cele mai multe apeluri la Peditel, în timpul stării de urgenţă, au venit din Suceava şi Bucureşti.

Nicoleta are două fetiţe şi a sunat de nenumărate ori la Peditel, un serviciu creat de un ONG care oferă asistenţă medicală gratuită. De fiecare dată când a sunat, medicii au ajutat-o şi nu a ajuns la spital.

„Şi de zece ori pe zi am sunat cu febră trecută de 40 şi m-a liniştit că nu trebuie să ajung în UPU, să nu îmi fac nicio grijă. Cu tratamentul care mi s-a dat a funcţionat aşa cum mi s-a spus”, a declarat Nicoleta Cristea.

„Cele mai multe apeluri le primim din zonele unde au fost înregistrate cazuri cu coronavirus, adică Suceava şi Bucureşti”, a declarat Monica Pintican, medic pediatru.

La Peditel, telefoanele sună încontinuu. Dacă anul trecut erau în medie 180 de apeluri pe zi, în această perioadă numărul lor a crescut considerabil, până la 250. De la începutul anului şi până acum peste 30.000 de părinţi au sunat să ceară ajutorul medicilor.

„A crescut numărul de apeluri şi în speţă şi numărul de medici care asigură permaneţa la peditel, aşa că noi avem nevoie de ajutor”, spune Cristina Grigore, coordonator serviciu Peditel.

Oricine poate ajuta acest serviciu care funcţionează gratuit, donând 2 euro pe lună la 8845 cu mesajul DOCTOR. În acest fel poate fi ajutat un copil să aibă asistenţă medicală pediatrică gratuită non-stop.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO