Eveniment

Fukushima s-ar putea transforma în Cernobîlul Japoniei. Risc de explozie la reactorul 3 - VIDEO

Japonia se teme de un dezastru nuclear după o explozie la una din cele mai mari centrale. Vezi aici explozia - VIDEO

Autor: Mediafax

13.03.2011, 10:45 37

Guvernul japonez a avertizat asupra riscurilor de producere aunei explozii la reactorul 3 al centralei nucleare de la Fukushima,similară celei de sâmbătă, care a fost provocată de acumularea dehidrogen, relatează agenţia Kyodo în pagina electronică.

Guvernul japonez a avertizat asupra riscurilor de producere aunei explozii la reactorul 3 al centralei nucleare de la Fukushima,similară celei de sâmbătă, care a fost provocată de acumularea dehidrogen.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului nipon, Yukio Edano, a adăugatînsă că învelişul reactorului 3 poate rezista în cazul uneiexplozii, chiar dacă ar putea fi deformat.

El a precizat că nu sunt necesare noi evacuări în apropiereacentralei, iar o eventuală explozie nu va pune în pericol populaţiadin zonă.

Guvernul japonez consideră că este posibil ca la două dintrereactoarele centralei nucleare Fukushima 1 să fi fost declanşateprocese de fisiune, după o serie de avarii provocate de cutremurulviolent de vineri. Citiţi mai mult despre alerta nucleară la reactorul 3 de laFukushima pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO