Eveniment

Cum va funcţiona descentralizarea fondurilor europene pentru dezvoltare regională: banii europeni vor fi gestionaţi de agenţiile regionale. În total, pentru cele opt regiuni de dezvoltare, România are o alocare de 11 mld. de euro pentru dezvoltare regională

Cum va funcţiona descentralizarea fondurilor europene...

Autor: Răzvan Botea

14.10.2022, 00:07 1366

Regiunile Vest, Nord-Vest şi Sud-Muntenia au primit aprobarea de la Comisia Europeană pentru pro­gramele de dezvoltare regională (PR).

Valoarea totală a acestui pro­gram pentru România este de 11 mld. euro pentru perioada 2021-2027. Este o premieră faptul că alo­carea acestor fonduri nu se va mai realiza de la centru, ci local, prin Agenţiile de Dezvoltare Regională (ADR). Gestionarea programelor opera­ţio­nale regionale se făcea de către Ministerul Dezvoltării. Gradul de absorbţie efectivă a acestor fon­duri a ajuns, la finalul lunii septem­brie, la aproape 53%, potrivit datelor Ministe­rului Investiţiilor şi Pro­iectelor Europene (MIPE).

Din cele 11 mld. euro alocate pentru programele regionale în exerciţiul financiar 2021-2027, au fost aprobate planurile a trei regiuni, în valoare totală de 4,2 mld. euro. Au fost aprobate şi planurile re­gio­nale ale regiunii Nord-Vest, din care fac parte Cluj, Bihor, Satu-Mare, Sălaj, Maramureş şi Bistriţa Năsăud.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO