Eveniment

Funcţionărimea răsuflă uşurată: bugetul a trecut şi anul acesta fără dezbatere

Funcţionărimea răsuflă uşurată: bugetul a trecut...

Autor: Răzvan Botea

16.12.2022, 10:20 406

Legea bugetului pe 2023, (bugetul de stat şi legea asigurărilor) - cea mai importantă lege a unui an -  a trecut prin Parlament fluierând. Nici anul acesta nu vom şti încotro merg banii, chiar dacă legea este doldora de cifre. Aceasta este măsura unui dispreţ faţă de cetăţeni, adică tocmai faţă de cei care alimentează acest buget.

Legea bugetului consolidat (legea bugetului de stat şi cea a asigurărilor) pentru 2023 este identică cu legile din trecut. Funcţionarii iau textul, păstrează literele, cuvintele, propoziţia, fraza, şi modifică nişte cifre. Desigur că, în fişele tehnice pentru alocaţiile ministeriale, există ceva explicaţii: ataţia bani colo, atâţia dincolo. Dar din ele nu înţelegi nimic.

Proiectul pentru legea bugetului de stat a fost adoptat, miercuri seară, la nicio săptămână după adoptarea lui în guvern.

„Pentru prima dată, bugetul pe anul următor a fost adoptat înainte de jumătatea lunii decembrie, astfel încât 2023 va începe cu o structură clară de venituri şi cheltuieli. Este un buget realist şi echilibrat, care vizează susţinerea economiei şi protejarea populaţiei”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, după votul din Parlament.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO