Eveniment

Furtuna a făcut ravagii în Argeş: drum surpat, copaci rupţi şi străzi blocate. În Timişoara o femeie a ajuns în stare gravă după ce a fost lovită de un panou publicitar doborât de vântul puternic

Furtuna a făcut ravagii în Argeş: drum surpat, copaci...

Autor: Laura Petrescu

03.09.2017, 17:06 601

Potrivit ISU Argeş, pompierii militari au fost chemaţi, duminică, să intervină în mai multe localităţi unde arborii au fost doborâţi de furtună şi au căzut fie pe drum, fie pe liniile de înaltă tensiune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”În urma ploilor avem copaci căzuţi pe carosabil în Valea Danului, Brădet şi Costeşti. La Nucşoara un copac a căzut pe un drum forestier, în Podul Dâmboviţei avem un copac căzut pe drum, altul pe firele eletrice”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.

De asemenea, din cauza cantităţii de pietriş adusă de ape, un drum din localitatea Brădet s-a surpat.

Epure a afirmat că la Curtea de Argeş, o porţiune de balcon dintr-un bloc de locuinţe a fost smulsă de vânt.

În plus, drumurile spre Vârfurile Moldoveanu şi Maliţa sunt blocate.

”În zona Nucşoara, drumul forestier spre Vârful Moldoveanu şi drumul forestier spre Vârful Maliţa sunt blocate de copacii căzuţi”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Argeş.

Potrivit Mădălinei Epure, echipele intervin şi în curtea Spitalului din Curtea de Argeş, unde sunt sesizate scăpări de gaze. Nu s-a impus evacuarea pacienţilor deoarece scăpările de gaze au fost sesizate la punctul termic, din cauza unei supape defecte.

O femeie în vârstă de 53 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Timişoara, sâmbătă noaptea, cu mai multe traumatisme, după ce a fost lovită de un panou publicitar doborât de vântul puternic, iar poliţiştii au deschis o anchetă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă noaptea, într-un parc din zona Freidorf, din Timişoara, unde au loc, în acest weekend, zilele cartierului, eveniment organizat de municipalitate.

La un moment dat, un panou publicitar a fost doborât de vântul puternic, căzând peste femeia în vârstă de 53 de ani.

Imediat, un echipaj medical s-a deplasat de urgenţă, femeia fiind transportată în stare gravă la Spitalul Judeţean Timişoara, cu mai multe traumatisme.

“În cursul serii, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara a ajuns o pacientă care prezenta multiple traumatisme prin strivire la nivelul membrelor inferioare, a toracelui şi a feţei. Pacienta a fost adusă cu ambulanţa. În prezent este internată pe Secţia de Politraumă, pe compartimentul de Anestezie şi Terapie Intensivă. Este stabilă, conştientă”, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara, Andreea Borboros.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Ancuţa Morariu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a fost deschisă o anchetă în acest caz.

“Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că în parcul Petofi Şandor din Timişoara un panou publicitar, pe care montat un ecran, s-a desprins şi a lovit o femeie de 53 ani. Victima a fost transportată la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale, iar în cauză se efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările producerii incidentului, urmând a fi dispuse măsurile legale”, a precizat Ancuţa Morariu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO