Eveniment

​Gabriel Biriş, avocat: În momentul în care statul spune prin lege că plata devine opţională, înseamnă că nu este nevoie de niciun ban de la companii

​Gabriel Biriş, avocat: În momentul în care statul...

Autor: Miruna Diaconu

23.03.2020, 19:48 1201

Gabriel Biriş, avocat, spune că măsurile luate de către guvern pentru a sprijini companiile în dificultate sunt bune, cu excepţia măsurii cu privire la plata tuturor impozitelor şi taxelor din România, prevăzut în articolul 7 din ordonanţa de urgenţă nr.29/2020. Articolul 7 prevede faptul că începând cu 23 martie 2020 că plata impozitelor şi taxelor în România devine opţională 30 de zile de la încetarea stării de urgenţă.

“Dacă nu calculezi dobânzi şi penalităţi, dacă nu poţi să execuţi silit şi nu mai consideri obligaţii restante, înseamnă că nu te obligă nimeni să plăteşti. Nu spune pentru cine sunt măsurile, deci pentru toţi. Dar în momentul în care tu spui prin lege că plata devine opţională, înseamnă că nu ai nevoie de niciun ban de la companii. Daca această măsură intră în vigoare, discuţia cu privire la toate celelalte măsuri este complet inutilă pentru că nu vor avea de unde plăti”, spune Gabriel Biriş, avocat, la solicitarea ZF.

Avocatul este de părere că statul ar trebui să ajute companiile aflate în dificultate în aceste momente, nu toate companiile, iar o soluţie de reeşalonare ar fi potrivită, dar o reeşalonare la cerere pentru companiile care au nevoie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO