Eveniment

Gabriela Firea: Cele 6.000 de teste rapide pentru cadrele medicale din Bucureşti au ajuns în ţară

Gabriela Firea: Cele 6.000 de teste rapide pentru cadrele...

Autor: Cosmin Pirv

24.04.2020, 09:53 106

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, vineri, că au ajuns în ţară cele 6.000 de teste rapide pentru cadrele medicale din spitalele bucureştene. 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, vineri, pe Facebook, că cele 6.000 de teste au fost donate de o companie „în semn de preţuire faţă de efortul cadrelor medicale aflate în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus”.

Potrivit edilului, testele sunt din Belgia şi determină prezenţa antigenului SARS-Cov-2 prin exudat nazal şi faringian, „deci sunt sigure”. Valoarea totală a testelor se ridică la 156.000 lei (fără TVA).

„Este un gest extraordinar prin care oameni minunaţi, cărora le pasă şi sunt la curent cu efortul extraordinar pe care personalul medical îl face în aceste vremuri marcate de pandemia COVID-19, doresc să ajute.
Astfel de iniţiative lăudabile pot face diferenţa în lupta dură pe care eroii noştri din spitalele aflate în prima linie o duc zi de zi, oră de oră, împotriva noului coronavirus”, a scris primarul general pe reţeaua de socializare.

Potrivit Gabrielei Firea, această donaţie se adaugă miilor de teste achiziţionate, deja, de Primăria Capitalei, prin ASSMB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO