Eveniment

Gabriela Firea: Pasajul Unirii şi toată zona din Piaţa Unirii sunt în pericol de prăbuşire

Gabriela Firea: Pasajul Unirii şi toată zona din Piaţa Unirii sunt în pericol de prăbuşire

Autor: Gabriel Pecheanu

02.12.2021, 12:25 119

Pasajul Unirii şi toată zona din Piaţa Unirii sunt în pericol de prăbuşire, potrivit unei expertize, afirmă Gabriela Firea. Ea îl critică pe Nicuşor Dan: „Capitala este sub risc de neputinţă şi nepăsare”.

„Capitala este sub risc de neputinţă şi nepăsare! Pasajul Unirii şi toată zona din piaţa Unirii este în pericol de prăbuşire! La un an de la alegeri nu s-a mişcat nimic pentru a consolida infrastructura şubredă a oraşului, acţiune pentru care echipa mea pregătise cele necesare, după ani de zile în care nu se făcuse nimic”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea afirmă că, la începutul mandatului său de primar general, a cerut o expertiză a podurilor şi pasajelor din Bucureşti.

„Aşa am aflat cât de afectate sunt cele 22 de poduri şi 7 pasaje pe care Primăria Capitalei le are în grijă. Am consolidat podurile Mihai Bravu, Străuleşti, Grant şi urma să începem lucrările la Podul Fundeni. Cea mai gravă situaţie este, însă, la Piaţa Unirii. Zilele acestea am văzut că au început să se desprindă pereţii în pasajul rutier. Pericolul este în toată zona Unirii, la planşeul care <înghite> râul Dâmboviţa şi desparte tot ce este la suprafaţă de staţiile de metrou. Am expertizat zona acum doi ani, iar rezultatele au fost îngrijorătoare: structura are risc seismic ridicat şi se poate prăbuşi la un cutremur. Am stabilit atunci tot ce era de făcut, iar lucrările urmau să înceapă în toamna trecută şi să fie gata în 2022. Era cel mai important proiect al următorului mandat. Imaginile găsite de echipa noastră în subteran îţi dau fiori. Toată structura de rezistenţă a fost afectată în timp şi se discutase o soluţie provizorie de stabilizare până la începerea lucrărilor de consolidare”, adaugă Firea.

Ea spune că pentru Nicuşor Dan nu este o prioritate consolidarea pasajului Unirii.

„A lăsat totul în acelaşi stadiu. Nici măcar nu a actualizat expertiza, aşa cum a anunţat public, iar la Administraţia Străzilor oamenii sunt ocupaţi cu <altele>... Dar lucrurile nu mai pot aştepta! Infrastructura critică a oraşului trebuie consolidată! Nicuşor Dan şi toţi <specialiştii> pe care i-a adus în funcţii importante trebuie să-şi ia rolul în serios”, conchide Firea.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - marţi, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri: