Eveniment

Gabriela Firea, primarul Capitalei, anunţă că Liviu Dragnea a vorbit despre Tăriceanu ca şi candidat PSD-ALDE la preşedinţie

Gabriela Firea, primarul Capitalei, anunţă că Liviu...

Autor: Departamentul Politic

01.09.2018, 18:00 388

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunţat că preşedintele PSD Liviu Dranea a anunţat în şedinţa CEx că nu va candida la prezidenţiale şi a spus că există posibilitatea candidatului comun, în persoana lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte ALDE, dar puţini au aplaudat în şedinţă.

”Pot să vă relatez un dialog. Domnul primar de la Sectorul 3, Robert Negoiţă, i-a spus domnului preşedinte că totul se întâmplă de la faptul că eu nu spun foarte clar şi explicit că nu candidez la Preşedinţia României şi că eu sunt considerat un pericol în acest sens, deşi am spus de nenumărate ori că nu candidez la Preşedinţia României, că nu doresc să preiau partidul nici de la domnul domnul Dragnea şi nici de la alte persoane care doresc să conducă partidul - şi se va dovedi că eu am avut dreptate. Şi atunci domnul preşedinte a spus că nici el nu candidează şi că împreună vom discuta posibilitatea să avem un candidat comun PSD ALDE în persoana domnului Tăriceanu, lucru care pe mine mă bucură, dar vreau să vă relatez, de asemenea, un detaliu important: au aplaudat doar 2-3 oameni din sală", a spus Gabriela Firea.

"Eu îl stimez foarte mult pe domnul Tăriceanu şi ar fi un preşedinte de ţară extraordinar, dar pentru PSD, să ajungă acest partid să nu aibă un candidat viabil (...) este un moment de mare tristeţe, este un moment istoric la modul negativ", a mai spus Firea.

Anterior şedinţei PSD de la Neptun, senatorul PSD Niculae Bădălău a declarat că nu este exclus ca liderul ALDE să fie candidatul comun al coaliţiei de guvernare la alegerile prezidenţiale, despre care a spus că ”e un om cu viziune, un om echilibrat şi ar fi extrem de bun”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO