Eveniment

Gabriela Firea se revoltă după decizia Curţii de Apel: Companiile Municipale sunt legale şi vor funcţiona în continuare

Gabriela Firea se revoltă după decizia Curţii de Apel:...

Autor: Nicolae Oprea

23.11.2018, 10:58 217

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că cele 22 de Companii Municipale sunt legale, în ciuda deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care spune că aceste societăţi ar fi trebuit înfiinţate cu votul a două treimi din Consiliul General al Municipiului, şi nu cu majoritate simplă.

„Este surprinzător faptul că un partid nou, USR, nu face altceva dect să blocheze. Noi am câştigat 20 de procese cu ei până acum (...) Cred că practica judiciară trebuie să fie unificată la un moment dat, pentru că noi am câştigat chiar de peste 20 de ori chiar în privinţa înfiinţării Companiilor Municipale. Problema este, din punct de vedere juridic, că aceste societăţi sunt legale, funcţionează şi vor funcţiona în continuare, ele nu pot să fie desfiinţate, ele au fost practic înfiinţate pe legislaţia în vigoare. Dacă ar fi existat cea mai mică problemă se putea face contestaţie în 15 zile de la data înfiinţării, dar a trecut deja un an şi jumătate”, a declarat, vineri, Gabriela Firea.

Primarul general spune că aceste societăţi sunt legale, chiar dacă în decizia Curţii de Apel se arată că ele ar fi trebuit înfiinţate cu o majoritate de două treimi.

„Dar mergând totuşi la fondul probelemei, noi am câştigat pe fond cu explicaţii foarte clare. Încă o dată vreau să fac o subliniere. Curtea de Apel nu a spus nicăieri ceea ce afirmă USR pe Facebook, şi anume că societăţile municipale sun ilegale. Curtea de Apel face referire doar la faptul că deciziile administrative de înfiinţare, şi anume hotărârile Consiliului General ar fi trebuit să fie adoptate cu două treimi din majoritatea consilierilor şi nu cu jumătate plus unu (...) Aşteptăm cu interese motivarea”, a declarat, vineri, Gabriela Firea.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti în 2017, decizia fiind definitivă, a anunţat, joi, preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO