Eveniment

Gala ZF 2019: Dacă vreţi să aveţi o economie puternică trebuie să aveţi o societate antreprenorială puternică. Economistul polonez Witold Orlowski: Nu guvernul este cel care construieşte eco­nomia, ci antre­prenorii şi businessurile

Galerie foto

Galerie foto

Invitat special al Galei ZF 2019 a fost economistul polonez Witold Orlowski, care în discur­sul său a spus, printre altele, că o so­cietate an­treprenorială este su­fi­­cientă pen­tru a crea premisele po­­trivite de creş­tere şi că nu gu­ver­nul este cel care construieşte eco­­nomia, ci antre­prenorii şi businessurile.

„Trebuie să dezvoltăm punc­tele tari ale ţărilor deja dezvoltate, spiritul de echipă, înclinarea spre co­operare. Lumea se întreabă de  ce nu găseşte o ţară ca România sau Polonia un Facebook sau o altă companie care să crească masiv eco­nomia. Este o iluzie. Noi tre­buie să construim companiile noas­­­­tre, trebuie să construim com­­­­panii domestice puternice cu care să concurăm în piaţa com­pa­niilor străine.“ El a făcut o carac­te­rizare a situaţiei ţărilor din Europa Cen­trală şi de Est, foste comu­niste: Dacă crezi că Polonia, Ungaria şi Cehia sunt fericite, uitaţi-vă ce se întâmplă acolo. Toată lumea gă­seş­te probleme şi toate societăţile încearcă să găsească o ieşire din criza vârstei mijlocii.

Ca în fiecare an, Ziarul Finan­ciar a acordat zece pre­mii pentru cele mai va­loroase com­panii din eco­nomia locală, po­trivit catalo­gului ZF realizat, ca în fie­care an, în colaborare cu casa de investiţii BT Capital Partners. De acum trei ani, partener la reali­zarea anua­rului este şi com­pania Veridio. Pe lângă acestea, ZF a oferit şi cinci pre­mii specia­le unor com­panii pre­zente în top.

Peste 600 de manageri, oameni de afaceri, antreprenori, executivi, directori, consultanţi, bancheri şi avocaţi au luat parte, joi, 21 noiembrie, la Gala ZF 2019, ediţie care a marcat aniversarea a 21 de ani de la lansarea ZF.

 

Gala ZF 2019 a fost realizată cu spri­jinul: EY, Grampet, Automobile Bavaria, Telekom, Mega Image, Superbet, CEC Bank, Coca-Cola, Garanti Bank, Hidroelectrica, ING, Intesa Sanpaolo, Metropolitan, Penny Market, Silhouette, Fragedo, Transavia, Ursus, Estoria City, Albalact, Answear, BRD, Alexan­drion Group, Carrefour, Coface, Consiglieri, EximBank, Hagag, Idea Bank, OMV Petrom, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Genesis Property, SIF Moldova, Sphera Group, Tinmar, Ameli, Diverta, Casa Victoria, Therme şi Moët & Chandon.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO