Doamnelor şi domnilor, cititori ai Ziarului Financiar şi nu numai, oricine aţi fi, de oriunde, care vă uitaţi acum la noi, fie din această sală, fie de pe zf.ro sau pagina de Facebook a Ziarului Financiar, bună seara!
Sunt Cristian Hostiuc, directorul editorial al Ziarului Financiar, şi în numele ZF şi al colegilor mei, vă urez bun venit la Gala ZF 2024, unde marcăm cei 26 de ani de la lansarea Ziarului Financiar.
Aş vrea să vă mulţumesc că în această seară sunteţi aici, la cel mai important eveniment de business al anului.
Aş vrea să mulţumesc tuturor partenerilor, fie că sunt cititori, fie că sunt abonaţi, fie că sunt advertiseri, fie că sunt companii de publicitate, pentru susţinerea Ziarului Financiar în cei 26 de ani, pentru susţinerea Ziarului Financiar în acest an şi pentru susţinerea la această gală.
Cu ajutorul vostru am putut traversa toţi aceşti ani incredibili din istoria business-ului românesc, din istoria economică, politică şi socială, din istoria României.
Până la urmă, aceasta este istoria voastră în business.
Acesta este şi sloganul ZF, dat de fondatorul ZF, Adrian Sârbu: Totul pentru business, totul este business. Şi este bine să ne reamintim, ca să nu uităm.
Voi şi noi, România, suntem într-o poziţie mai bună, cel puţin din punct de vedere economic, decât în urmă cu 26 de ani, când s-a lansat Ziarul Financiar.
Economia este mult mai puternică, business-urile voastre sunt mult mai puternice, iar acest lucru ne-a susţinut mai ales în ultimii 5 ani, de când trecem dintr-o criză în alta.
Poate că ar fi putut ca acest an 2024 să fie puţin mai bun, dar este cum este, bine că suntem pe plus. Statistic, vom fi din nou în cel mai bun an economic din istorie, chiar dacă mulţi nu cred acest lucru.
Acum suntem într-o coborâre economică evidentă, dar sperăm să aterizăm cu bine la anul, şi apoi, dacă dăm drumul din nou la motoare - dacă daţi drumul la motoare, vom putea să decolăm din nou.
Aşa cum a fost în cei 26 de ani, dacă voi, antreprenorii români şi străini care sunteţi aici, dacă firmele, mai mari sau mai mici, nu susţineţi România, nu avem cum să creştem în continuare.
Pentru că suntem în mijlocul unor evenimente globale fără precedent, care ameninţă lumea capitalistă occidentală aşa cum o ştim noi, am pus tema Galei ZF 2024: Cum se va reseta lumea capitalistă Occidentală după toate provocările actuale? Cum poate România să navigheze printre schimbările geopolitice care vor veni? Pentru că vor veni!
Rolul nostru, rolul Ziarului Financiar, este de a pune întrebări şi de a încerca să oferim răspunsuri, prin intermediul vostru, partenerii noştri de discuţie.
Eu şi colegii mei ne-am ales această profesie extraordinară de a fi ziarişti pentru a scrie ce se întâmplă în jurul nostru, pentru a scrie povestea voastră, pentru a afla încotro ne îndreptăm.
Acum 26 de ani, Ziarul Financiar a pornit ca un ziar în formatul lui de print. Nu ne-am imaginat unde vom ajunge peste 26 de ani, pe câte platforme vom activa, online, video, conferinţe, Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, podcasturi şi cine ştie ce platforme vor mai apărea.
Prin ceea ce facem, Ziarul Financiar a ajuns cea mai mare şi cea mai importantă platformă de informaţii economice şi de business, dar nu numai.
În 121 de secunde veţi vedea drumul Ziarului Financiar în cei 26 de ani, de la print până la ceea ce este astăzi: 250 de ediţii, 150 de ştiri zilnice, 38.000 de ştiri anuale, 22 de emisiuni video zilnice, săptămânale, lunare, cu 3.000 de invidaţi, 80 de conferinţe şi 12 summit-uri cu 800 de speakeri şi peste 100.000 de invitaţi, 11 anuare, 18 suplimente, 10 reviste lunare După Afaceri, 416.000 următori pe Facebook, 88.000 de urmăritori pe LinkedIn, 23.000 pe Instagram, 9.000 de subscriberi pe YouTube şi 5.000 pe X.
Cu toţii faceţi parte din lumea Ziarului Financiar, comunitatea de business din România, care, dacă vreţi, puteţi să deveniţi mult mai puternici decât ceea ce sunteţi astăzi şi puteţi să schimbaţi mult mai multe lucruri decât aţi făcut-o până acum.
Ca să dau timpul înapoi, Ziarul Financiar a apărut acum 26 de ani din ideea lui Adrian Sârbu de a crea un ziar de business pentru o comunitate de business care nu era, dar care ştia că se va crea.