Eveniment

Garda Naţională de Mediu a dat amenzi de 300.000 lei firmelor de colectare a deşeurilor şi au consficat peste 20 de tone de deşeuri

Garda Naţională de Mediu a dat amenzi de 300.000 lei...

Autor: Mediafax

20.10.2022, 17:27 106

Amenzi de 300.000 de lei şi peste 20 de tone de deşeuri confiscate. Acesta este bilanţul unei acţiuni desfălşurate joi de inspectorii de mediu la persoanele fizice şi juridice care desfăşoară activităţi de colectare a deşeurilor în localitatea Smârdioasa, judeţul Teleroman.

Joi, 12 echipe de comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Teleorman şi ai Brigăzii Speciale de Jandarmi Bucureşti, au desfăşurat, pe raza localităţii Smârdioasa, judeţul Teleorman, acţiuni inopinate de inspecţie şi control la firme şi persoane fizice care desfăşoară activităţi de colectare şi valorificare a deşeuri sau a vehiculelor scoase din uz.

În urma verificărilor, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 300.000 lei, au fost înaintate 3 sesizări penale către organele în drept şi au fost confiscate aproximativ 20 tone deşeuri feroase, neferoase şi vehicule scoase din uz.

De asemenea, a fost efectuat un control şi la primăria Smârdioasa, în timpul căruia Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au verificat zonele în care sunt abandonate în mod obişnuit deşeuri şi unde au loc frecvent incendieri şi îngropări ale acestora.

Potrivit inspectorilor, chiar în momentul controlului, comisarii au constatat deşeuri arzând şi gunoaie parţial îngropate. În consecinţă, aceştia au înaintat o plângere penală ce vizeaza Primăria Smârdioasa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO