Eveniment

Garry Kasparov, unul din cei mai mari sahişti ai lumii, vine la Bucureşti pentru a deschide prima etapă din turneul mondial Grand Chess Tour: unii dintre cei mai mari 10 şahişti ai lumii şi cel mai bun şahist al României se vor confrunta fiecare cu fiecare. Premiile etapei se ridică la 350.000 euro

Garry Kasparov, unul din cei mai mari sahişti ai lumii,...

Autor: Roxana Rosu

28.05.2021, 14:55 416

Garry Kasparov, unul din cei mai mari sahişti ai lumii, vine la Bucureşti pe 4 iunie pentru a deschide prima etapă din cadrul circuitului mondial  Grand Chess Tour 2021, la care participă unii dintre cei mai mari 10 şahişti ai lumii şi Constantin Lupulescu, cel mai bun şahist al României, care a primit un wildcard.

Ceremonia de deschidere va avea loc pe 4 iunie, la Face Convention, când Garry Kasparov împreună cu un invitat special va face prima mutare.

Prima etapă a circuitului, Superbet Chess Classic Romania 2021, va avea loc la Bucureşti, în perioada 5-14 iunie.

„Împreună cu Garry Kasparov, vrem să încurajăm tânăra generaţie să descopere şahul ca sport al minţii şi ca instrument de educare şi auto-educare pentru a face faţă celor mai dificile momente cu care tinerii se pot confrunta în viaţa lor. Ne dorim să inspirăm tinerii să caute modele de succes, care îi pot ajuta să facă alegerile corecte în viaţă”, a declarat Augusta Dragic, Preşedinta Fundaţiei Superbet, co-organizatoarea ceremoniei de deschidere şi a turneului.

Competiţia de şah de la Bucureşti este prima din cele cinci etape din circuitul mondial fondat de Garry Kasparov. Şahiştii înscrişi sunt Fabiano Caruana; Levon Aronian; Anish Giri; Alexander Grischuk; Wesley So; Shakhriyar Mamedyarov; Teimour Radjabov; Maxime Vachier-Lagrave; Richard Rapport, Constantin Lupulescu.

Organizatorii sunt Federaţia Română de Şah, Fundaţia Superbet şi Grand Chess Tour (GCT).

Concursul va fi de şah clasic, spre deosebire de ediţia din 2019 găzduită de România, care a fost de şah rapid şi blitz. Şahiştii vor juca în sistem turneu, adică fiecare cu fiecare, iar câştigătorul va fi decis în urma punctajului acumulat.

Premiile etapei de la Bucureşti se ridică la 350.000 Euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO