Eveniment

George Niculescu, Ministerul Energiei: Preţurile la gaze şi la energie ar trebui să scadă în viitorul apropiat din cauza faptului că am avut o iarnă uşoară şi am extras o cantitate mai redusă din depozitele de gaze comparativ cu anul trecut

ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”

George Niculescu, Ministerul Energiei: Preţurile la gaze...

Autor: Alex Ciutacu

25.01.2022, 11:18 3371

Preţurile la gaze şi la energie ar trebui să scadă în viitorul apropiat în contextul în care România a trecut printr-o „iarnă uşoară” şi a extras o cantiate mai redusă din depozitele de gaz în comparaţie cu anul trecut, a explicat George Niculescu, secretar de stat în Minsiterul Energiei, în cadrul conferinţei ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”.

„Întrebarea referitoare la preţurile pentru energie şi gaze în viitorul apropiat nu este una uşoară. Este o problemă de cerere şi ofertă şi dacă cererea va rămâne ridicată în viitorul apropiat preţurile nu vor scădea. Dar, din cauza faptului că am avut până acum o iarnă uşoară, un sezon de iarnă cu temperaturi bune, asta ne-a făcut să extragem o cantitate mai mică din depozitele de gaze dacă facem comparaţia cu extragerile de anul trecut. Deci un consum mai redus înseamnă că preţurile la gaze şi la energie ar trebui să scadă în viitorul apropiat datorită acestui trend de consum”.

Întrebat ce face Guvernul pentru a susţine companiile şi populaţia în această perioadă de preţuri ridicate, Niculescu a reamintit de OUG 118/2021, care a devenit Legea 259/2021.

„Mâine în întâlnirea Guvernului vom adopta noi amendamente la această lege pentru a asigura un sezon de iarnă accesibil pentru consumatori”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO