Eveniment

George Simion, dus la secţie de poliţie. I s-a făcut dosar penal

George Simion, dus la secţie de poliţie. I s-a făcut...

Autor: Petru Mazilu

30.09.2022, 09:21 3003

Liderul AUR, George Simion, este cercetat în cadrul unui dosar penal pentru că a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat. Simion susţine că nu a ştiut că are permisul suspendat deoarece nu a fost înştiinţat.

Dosarul penal a fost deschis în urma scandalului produs în noaptea de joi spre vineri în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Potrivit Poliţiei, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat. Acesta a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Liderul AUR, George Simion, susţine că nu a ştiut că are permisul suspendat deoarece nu a fost înştiinţat. De asemenea, el spune că a fost în aceeaşi situaţie în 2020, iar dosarul a fost clasat.

Tot în Piaţa Victoriei, poliţiştii au depistat un şofer care a condus şi oprit un autocar într-o zonă interzisă. Agenţii susţin că un poliţist a fost agresat, iar şoferul a refuzat să mute autocarul.

„Acesta a refuzat să se supună dispoziţiei poliţiştilor rutieri de mutare a autocarului din zona interzisă, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional cu 1.450 de lei, fiind dispusă şi măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile. Pe timpul intervenţiei, unul dintre poliţişti a fost agresat, în acest sens fiind sesizată unitatea de parchet competentă în vederea continuării cercetărilor pentru o posibilă faptă de ultraj. Ulterior, poliţiştii rutieri au dispus măsura ridicării autocarului, folosindu-se în acest scop o platformă de tractare”, au explicat poliţiştii.

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.200 lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO