Eveniment

Georgiana Singurel, Reff & Asociaţii l Deloitte Legal: În 2021 am numărat în echipa Deloitte Legal peste 15 tranzacţii de fuziuni şi achiziţii care au fost fie semnate, fie finalizate. În acest moment ne ducem către 10 tranzacţii în care suntem implicaţi

Georgiana Singurel, Reff & Asociaţii l Deloitte Legal:...

Autor: Răzvan Botea

16.02.2022, 13:00 138

Georgiana Singurel, partener Reff & Asociaţii l Deloitte Legal, a spus, la videoconferinţa Deloitte-ZF „Cum au evoluat în pandemie piaţa fuziunilor şi achiziţiilor şi finanţarea bancară în astfel de tranzacţii? La ce să ne aşteptăm în 2022”, că Reff & Asociaţii l Deloitte Legal a fost implicată în 15 tranzacţii de fuziuni şi achiziţii în 2021, care au fie au fost semnate, fie finalizate.

„În 2021 am numărat în echipa de Deloitte Legal peste 15 tranzacţii care au intrat în faza de negociere, care au fost fie semnate, fie finalizate. De la 2020 încoace se dublează cel puţin acest număr”, a spus ea.

Ce a mai spus Georgiana Singurel la videoconferinţa Deloitte-ZF „Cum au evoluat în pandemie piaţa fuziunilor şi achiziţiilor şi finanţarea bancară în astfel de tranzacţii? La ce să ne aşteptăm în 2022”:

Ca avocat, care anul trecut a fost implicat în numeroase tranzacţii, pot spune că, din perspectiva vânzării şi conducerii procesului de vânzare, este o piaţă dominată de vânzători. Sunt foarte mulţi care vor să cumpere businessuri şi atunci se creează o concurenţă între potenţiali cumpărători. În ultima perioadă a anului trecut am observat o reechilibrare a procesului şi nu aş mai spune că este o piaţă a vânzătorului, este o piaţă de echilibru.

Am observat foarte multe tranzacţii în ultima perioada în care o componentă importantă de preţ este plătită după closing şi depinde de performanţa ulterioară a businessului vândut. Aceasta arată o poziţionare diferită a cumpărătorului şi o dorinţă de a-l ţine implicat pe vânzător.

În 2021 am numărat în echipa de Deloitte Legal peste 15 tranzacţii care au intrat în faza de negociere, care au fost fie semnate, fie finalizate în 2021. De la 2020 încoace se dublează cel puţin acest număr.

În acest moment ne ducem către 10 tranzacţii în care suntem implicaţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO