Eveniment

Germania pregăteşte asistenţă militară suplimentară, în contextul conflictului din Ucraina

Germania pregăteşte asistenţă militară...

Autor: Mihai Draghici

16.04.2022, 00:01 181

Supus presiunilor pentru a oferi armament suplimentar Ucrainei, Olaf Scholz pare să evite totuşi să transfere echipamente în mod direct. Conform planului, obţinut de postul ARD, Olaf Scholz va oferi fonduri de un miliard de euro Administraţiei de la Kiev, care va decide împreună cu Statele Unite şi alţi parteneri ce arme să achiziţioneze.

În plus, Germania va oferi 400 de milioane de euro Instrumentului european pentru pace (EPF), un mecanism extrabugetar prin care este oferită asistenţă militară Ucrainei în contextul conflictului militar cu Rusia.

Alte 600 de milioane de euro sunt destinate cheltuielilor militare ale Germaniei şi ale altor aliaţi europeni, precizează surse guvernamentale de la Berlin citate de agenţia DPA şi de publicaţia Der Spiegel.

"Informaţiile apărute în presă sunt corecte. Cancelarul Scholz a cerut o suplimentară bugetară", a confirmat ministrul german de Finanţe, Christian Lindner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO