Eveniment

Germanii sunt îndemnaţi să reducă încălzirea şi să folosească trenul, pentru a reduce consumul. Ministrul Economiei: „Este mai uşor pentru portofel şi îl enervează pe Putin”

Germanii sunt îndemnaţi să reducă încălzirea şi...

Autor: Laura Buciu

16.04.2022, 13:00 274

Germanii sunt îndemnaţi să reducă încălzirea cu un grad şi să folosească trenul sau bicicleta de Paşte, pentru a reduce, în acest fel, dependenţa de gazul şi petrolul rusesc, scrie BBC.

„Este mai uşor pentru portofel şi îl enervează pe Putin”, spune ministrul Economiei, Robert Habeck, care este, de asemenea, co-lider al Verzilor, unul dintre cele trei partide care conduc Germania.

Germania se află sub presiunea mai multor alte ţări din UE pentru a accepta o interdicţie completă a energiei ruseşti, dar în prezent depinde de Rusia pentru 40% din gazele sale şi un sfert din petrol.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat Germania pentru că se mişcă prea încet în ceea ce priveşte embargoul energetic, în timpul interviului acordat săptămâna aceasta la BBC.

Institutele economice germane avertizează că oprirea imediată a importurilor ruseşti ar declanşa o recesiune puternică în cea mai mare economie europeană. Dar Zelenski spune că partenerii Ucrainei trebuie să înţeleagă că pentru ţara sa este o problemă de supravieţuire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO