Eveniment

Gherghina, MFP: Este foarte posibil să avem o revizuire a creşterii economice pe 2012. Analizăm posibilitatea taxării băncilor

Gherghina, MFP: Este foarte posibil să avem o revizuire a creşterii economice pe 2012

Autor: Miruna Badea

21.09.2011, 13:02 757

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice (MFP) Gheorghe Gherghina a declarat, miercuri, că este posibilă o revizuire a creşterii economice pe 2012, nu neapărat din cauze interne, ci din motive legate de funcţionarea restului Uniunii Europene.

"E foarte posibil să avem o revizuire a creşterii pe 2012, nu atât datorită a ceea ce se întâmplă în România, cât a legăturilor cu alte state din UE", a declarat Gherghina.

Gherghina a adăugat că, în acest context, vor trebui analizate cu atenţie modalităţile de stimulare a creşterii în statele UE, dar şi maniera în care va reuşi România să se integreze în acest cadru.

"România este o ţară care primeşte de la UE mai mult decât contribuie în momentul de faţă", a spus secretarul de stat.

Secretarul de stat a arătat că resursele directe ale UE ar putea să crească prin taxarea băncilor, variantă pe care România încă o analizează.

"Resursele directe ale UE ar putea să crească prin taxarea băncilor, lucru pe care şi noi îl studiem şi avem nevoie de elemente suplimentare pentru a vedea impactul asupra României. Să nu ne trezim cu băncile care vor avea probleme, ceea ce va genera probleme mai departe. Va trebui să facem impactul foarte atent", a explicat Gherghina.

Gherghina a mai spus că pentru România cel mai important suport de dezvoltare şi creştere economică îl reprezintă resursele de la UE care pot fi utilizate în creşterea economică.

Prognoza actuală a Guvernului indică pentru anul viitor o creştere economică de 3,5-4% şi ar putea fi modificată în curând, în urma discuţiilor cu reprezentanţii FMI şi cei ai Comisiei Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO