Eveniment

Gigantul Vodafone îşi vinde businessul din Ungaria pentru 1,8 miliarde de euro. Viktor Orban vrea să creeze un ”campion local” de telecomunicaţii

Gigantul Vodafone îşi vinde businessul din Ungaria...

Autor: Ştefan Stan

22.08.2022, 13:37 332

Gigantul Vodafone îşi va vinde businessul din Ungaria pentru 715 miliarde de forinţi (1,8 miliarde de euro) cash, a anunţat luni, în cadrul unei tranzacţii care va crea un lider în telecomunicaţii.

Grupul britanic a declarat că a convenit asupra unor termeni pentru tranzacţie, compania maghiară 4iG şi compania de stat Corvinus Zrt urmând să fie cumpărătorii.

Tranzacţia - care nu include afacerea de servicii partajate VOIS a Vodafone - ar urma să creeze al doilea cel mai mare operator de telecomunicaţii din Ungaria.

"Guvernul ungar are o strategie clară de a construi un campion naţional deţinut de maghiari în sectorul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor", a declarat directorul general al Vodafone, Nick Read, într-un comunicat.

Vânzarea ar urma să fie finalizată până la sfârşitul anului 2022.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO