Eveniment

Gigi Becali spune că CEDO cere informaţii Ministerului Justiţiei privind condamnarea lui în dosarul MApN

Gigi Becali spune că CEDO cere informaţii Ministerului...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

03.07.2018, 11:14 2272

Gigi Becali a spus, marţi, că CEDO a cerut Ministerului Justiţiei lămuriri privind condamnarea lui în cauza MApN, el precizând că pedeapsa a fost dispusă pe un articol de lege care nu exista la momentul săvârşirii faptei şi că avocaţii săi nu au avut acces la informaţii din dosar.

„CEDO a cerut Ministerului Justiţiei pe puncte, cum adică a fost condamnat Becali pe articolul 13, când acest articol nu exista la vremea când a fost făcută fapta. A fost făcută pe o lege retroactivă. Să dea explicaţii Guvernul cum a fost condamnat pe informaţii clasificate la care avocatul nu a avut acces. Au spus că sunt informaţii clasificate. În octombrie am făcut schimbul şi în noiembrie s-a modificat Codul Penal. Nici nu exista fapta mea”, a declarat Gigi Becali, la Antena3.

Gigi Becali a fost condamnat definitiv în anul 2013, de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare. În primă instanţă, acesta a fost achitat.

La acel moment, Gigi Becali a precizat că îşi va căuta dreptatea la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO).

"O să dureze vreo patru-cinci luni până câştig o sentinţă CEDO şi după care să se facă revizie în România, pentru că asta e o anomalie - cum adică să fii achitat de cinci judecători şi să fii condamnat de trei judecători? (...) Nu m-am aşteptat la această decizie. Nu credeam că se poate aşa. Cum să condamni un om, să-ţi baţi joc de o familie, să distrugi o familie în halul ăsta pentru că ai făcut, vezi Doamne, un schimb de terenuri acum 16 ani?", a spus când a primit decizia de condamnare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO