Eveniment

Gloanţe, grenade, ostatici şi F16 survolând asurzitor: ingredinetele deschiderii BSDA 2018

Gloanţe, grenade, ostatici şi F16 survolând asurzitor:...

Autor: Nicolae Oprea

16.05.2018, 12:42 497

Detaşamenul special de protecţie şi intervenţie din cadrul Ministerului Apărării Naţionale a făcut, miercuri, o demonstraţie la deschiderea celei de-a şaptea ediţii a Expoziţiei Internaţionale dedicată Industriei Aeronautice, Apărării, Securităţii Naţionale, Securităţii Cibernetice şi Securităţii.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, şi ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, au asistat, miercuri, la deschiderea BSDA, la o demonstraţiei a detaşamentului de protecţie internă din cadrul Ministerului Apărării.

Demonstraţia a avut pe platoul de la Romaero, acolo unde, acompaniaţi de „răcnetele” asurzitoare ale două aeronave F16, specialiştii din cadrul detaşamentului de protecţie internă din cadrul MApN au arătat cum se protejează un demnitar atunci când este atacat în mulţime, fiind simulată o ambuscadă, totul fiind „asezonat” cu muniţie de exerciţiu.

Trupele speciale nu au lipsit din peisaj şi au simulat intervenţia în cazul în care o maşină suspectă blochează o coloană oficială, precum şi eliberarea unui ostatic.

În perioada 16-18 mai, la complexul expoziţional ROMAERO, se desfăşoară a şaptea ediţie a Expoziţiei Internaţionale dedicată Industriei Aeronautice, Apărării, Securităţii Naţionale, Securităţii Cibernetice şi Securităţii Private (BSDA), care va reuni peste 200 de firme din 24 de ţări.

Pe pagina oficială a evenimentului, organizatorii anunţă că ediţia din acest an a BSDA va reuni peste 200 de expozanţi din 24 de ţări, care vor aduce cele mai noi şi performante tehnologii din domeniul apărării şi securităţii terestre, aeriene şi maritime.

Alături de prezentarea exponatelor, programul evenimentului include şi numeroase demonstraţii practice, privind funcţionarea tehnologiei.

De asemenea, în cadrul expoziţiei va fi lansat şi Monitorul Apărării, care aparţine trustului MEDIAFAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO