Eveniment

Google închide ochii: Acum istoricul locaţiilor unui utilizator pot fi şterse în mod automat

Google închide ochii: Acum istoricul locaţiilor unui...

Autor: Iulian Tenchiu

30.06.2019, 08:13 4804

Google s-a decis să ofere utilizatorilor mai mult control asupra datelor personale. Acum utilizatorii pot opta pentru stergerea automată a istoricului de locaţie, la fiecare 18 sau trei luni, în funcţie de preferinţe, scrie Business Insider.

Google şi-a anunţat proiectul încă din mai, iar facilitatea a fost lansată oficial miercuri. Până în acel moment, utilizatorii trebuiau să şteargă manual datele privind locaţia din aplicaţie.

„Lucrăm pentru ca utilizatorii să îşi poată păstra datele private şi în siguranţă. Am înţeles de pe urma feedback-ului că trebuie să oferim modalităţi mai simple de gestionare sau de ştergere a acestora”, a declarat compania americană.

Pentru a putea accesa noua facilitate, utilizatorii trebuie să intre în aplicaţia Google, şi acceseze opţiunea Google Account. Următorul pas este accesarea rubricii „Data&personalization”, şi selectarea opţiunii de şterge automată a datelor la fiecare 18 sau trei luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO