Eveniment

Gratiela Iordache vine sef pe politica fiscala

04.02.2009, 18:08 26

Catalin Doica, 35 de ani, a fost eliberat din functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor, postul fiind preluat de Gratiela Iordache (PD-L), 44 de ani, fost parlamentar PC si vicepresedinte al Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor pana in 2006.

Decizia premierului Emil Boc de a schimba secterarul de stat de la Ministerul de Finante responsabil cu politica fiscala si relatia cu Parlamentul vine dupa ce autoritatile au stabilit in linii mari programul de masuri anticriza si modificarile de ordin legislativ care ar trebui sa fie operate la nivelul Codului fiscal pentru aplicarea acestora.
Reprezentantii Ministerului Finantelor au promis recent partenerilor sociali ca vor rescrie Codul fiscal cu toate modificarile, inclusiv cele privind masurile anticriza, si vor republica legea pana la 31 martie.
Dupa preluarea mandatului de catre actuala putere, la finele anului trecut, se parea ca autoritatile opteaza pentru prelungirea mandatului lui Doica, el ocupand aceasta pozitie si in guvernarea anterioara. Catalin Doica a fost sustinut in pozitia de la Finante de Partidul Conservator, Partidul Democrat si apoi de PNL. Numele Gratielei Iordache a fost vehiculat la inceputul lunii ianuarie pentru ocuparea unei po-zitii de secretar de stat la Ministerul de Finante, fiind sustinuta de filiala Buzau a PD-L. Ea a candidat pentru un loc de deputat la Buzau la alegerile din toamna, dar a pierdut cursa.
Premierul l-a schimbat si pe seful Autoritatii Nationale a Vamilor, numindu-l la conducerea institutiei pe Radu Traian Marginean, in locul lui Gelu Stefan Diaconu.
In Ministerul Finantelor au mai fost numiti pana in prezent ca secretari de stat Gheorghe Gherghina, Bogdan Dragoi (PD-L) si Cosmin Coman (PSD).
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO