Eveniment

Grecia intenţionează să-şi reducă impozitul pentru companii în 2020 dacă îşi va depăşi ţintele fiscale

Grecia intenţionează să-şi reducă impozitul pentru...

Autor: Catalina Apostoiu

11.04.2017, 00:01 200

Grecia şi creditorii săi internaţionali au căzut de acord cu privire la un plan de reducere a impozitului pentru companii cu 3% la 26% în 2020 în cazul în care ţara îşi va depăşi ţintele fiscale convenite în cadrul acordului de bailout, scrie Reuters.

Autorităţile de la Atena au ajuns la sfârşitul săptămânii trecute la un acord cu creditorii internaţionali privind elementele cheie ale unui pachet de reforme care ar putea debloca noi fonduri de bailout pentru Grecia, ajutând-o să-şi plătească datoriile care vor ajunge la scadenţă în iulie.

Guvernul a fost de acord cu măsuri care vor reduce cheltuielile guvernamentale legate de pensii cu 1,0% din PIB începând cu 2019. Acesta s-a angajat de asemenea la o serie de reforme fiscale în 2020 care vor genera venituri suplimentare echivalente cu un alt punct procentual din PIB. Pentru ca acordul să fie mai acceptabil pentru Grecia, care va organiza alegeri naţionale în 2019, creditorii au fost de acord să permită Greciei măsuri de impulsionare a economiei dacă aceasta îşi va atinge ţintele fiscale.

Grecia vizează un excedent bugetar înainte de serviciul datoriei de 3,5% din PIB în 2018, acesta urmând să fie menţinut după aceea la nivelul respectiv pe „termen mediu“. Nu s-a convenit încă ce înseamnă termen mediu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO