Eveniment

Grevă de cinci săptămâni la Electrolux. Oamenii donează sânge pentru a face rost de bani şi au cerut suspendarea ratelor la credite

Grevă de cinci săptămâni la Electrolux. Oamenii...

Autor: Vasile Magradean

01.04.2019, 11:17 7263

Greviştii de la Electrolux Satu Mare, aflaţi în a cincea săptămână de protest, au început să doneze sânge pentru a face rost de banii necesari traiului de zi cu zi şi au cerut suspendarea plăţii ratelor la creditele pe care le au, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul Sindicatului Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că este şocat de situaţia în care au ajuns greviştii, în condiţiile în care Electrolux aniversează 100 de ani şi lansează o carte despre cât este de importantă compania.

„Zeci de grevişti de la Electrolux au ajuns în situaţia de a dona sânge ca să facă rost de bani pentru a avea ce pune pe masă la copii. Am intrat în a cincea săptămână de grevă, perioadă în care oamenii nu sunt plătiţi şi trebuie să găsească soluţii. Donarea de sânge le aduce un tichet în valoare de 65 de lei şi o zi liberă pe care o vor folosi după ce se va relua activitatea. Sunt şocat că s-a ajuns în această situaţie mai ales în condiţiile în care Electrolux aniversează 100 de ani de la înfiinţare şi unii vor sărbători cu fast şi vor lansa şi o carte despre cât este de importantă compania, iar alţii, oameni necăjiţi, îşi vând sângele ca să facă rost de bani”, a spus Dârle.

Potrivit acestuia, sindicatul a făcut demersuri la bănci să fie suspendate plăţile ratelor la creditele pe care le au greviştii pentru că aceştia nu au cum să le achite.

„Oamenii nu au niciun venit, trebuie să fie ajutaţi cumva în această perioadă”, a subliniat Vasile Dârle.

Acesta a susţinut că, în urma discuţiilor de la sfârşitul săptămânii trecute cu conducerea Electrolux, la care a participat ministrul Muncii, Marius Budăi, cei peste 400 de angajaţi aflaţi în grevă din 4 martie aşteaptă să fie chemaţi la o nouă rundă de negocieri pentru deblocarea situaţiei.

„Sperăm să ne întâlnim cât de repede, încă nu ne-au chemat”, a mai spus liderul Sindicatului Cartel Alfa Satu Mare.

Angajaţi de la firma Electrolux din Satu Mare sunt în grevă generală de aproape cinci săptămâni, cerând majorarea salariilor cu 2 lei pe oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO