Eveniment

Greva la STB continuă. ”În momentul de faţă asigurăm cca 25% din parcul de vehicule programat”

Greva la STB continuă. ”În momentul de faţă...

Autor: Dorin Oancea

23.01.2022, 10:00 77

În momentul de faţă STB asigură circa 25% din parcul de vehicule programat, anunţă compania. . 

'Pe trasee s-ar afla, duminică dimineaţă, 82 de tramvaie din 151 programate, 65 de troleibuze din 86 programate şi 15 autobuze din 460 programate.

Conducerea STB SA solicită în continuare angajaţilor să-şi reia activitatea şi să-şi îndeplinească obligaţiile de serviciu.

Mijloacele de transport în comun ieşite în traseu pot fi localizate în timp real folosind aplicaţia INFO TB.

„În acelaşi timp, le mulţumim celor care au înţeles gravitatea situaţiei, nivelul de manipulare la care au fost expuşi şi au decis să-şi facă datoria faţă de călători”, arată un comunicat al societăţii.

Protestul angajaţilor STB continuă pentru a patra zi la rând, la unele autobaze şi depouri, în ciuda avertismentelor lansate de primarul general al Capitalei şi de conducerea companiei.

La Autobaza Titan sunt prezente echipaje de poliţie şi de jandarmi şi este aşteptat directorul STB Adrian Criţ.

Sâmbătă seara primarul general Nicuşor Dan anunţa că depourile STB Colentina şi Titan funcţionează în integralitate, iar liniile de tramvai 14 şi 21 au în regim normal.

Tot sâmbătă, după o întâlnire a Consiliului de Administraţie al STB directorul societăţii anunţa că angajaţilor STB care nu vor ieşi pe traseu li se poate desface contractul de muncă. El a estimat pierderile societăţii din trei zile de grevă la 20 de milioane de lei.

Adrian Criţ spune că pagubele vor fi recuperate în instanţă de la cei ce au provocat greva şi că va fi efectuat şi un audit extern, apreciind că protestul poate genera probleme financiare majore pentru companie,

Consiliul de Administraţie al societăţii a luat sâmbătă decizia ca angajaţii ce intră imediat pe traseu să nu fie cercetaţi penal. În schimb cei ce nu îşi lasă colegii să iasă pe traseu sau cei care distrug mijloace de transport vor avea de suferit, a spus directorul.

Angajaţii STB sunt în grevă, solicitând demisia directorului general al societăţii. Greva a fost declarată ilegală în instanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO