Eveniment

Greva profesorilor continuă. Mii de profesori protestează în Capitală şi în ţară

Greva profesorilor continuă. Mii de profesori...

Autor: Andreea Tobias

09.06.2023, 12:12 67

Mii de profesori protestează la această oră în Capitală şi în ţară, la ora la care premierul are o nouă rundă de negocieri cu sindicaliştii din educaţie. 

Profesorii s-au adunat în Piaţa Victoriei şi, după ce se strâng în număr mai mare, vor porni în marş către Palatul Cotroceni. Autorizaţia obţinută de sindicalişti este pentru intervalul 11.00 – 16.00, fiind estimată participarea a 20.000 de persoane.

În acelaşi timp, premierul Nicolae Ciucă are o nouă rundă de negocieri cu sindicaliştii din învăţământ.

În cele 3 săptămâni de grevă, profesorii au refuzat toate ofertele Guvernului, inclusiv după ce Executivul a adoptat joi un memorandum prin care a promis că salariile debutanţilor vor creşte la 4.000 de lei. Sindicatele cer, însă, ca garanţia să fie prevăzută într-un act normativ, iar majorarea să aibă loc într-o singură etapă, nu mai multe.

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, spunea că peste 20.000 de angajaţi din educaţie au renunţat la grevă.

În Sibiu, la miting participă aproximativ 2.000 de profesori şi alţi angajaţi din educaţie. În faţa Prefecturii, ei au cântat „O lume minunată”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO