Eveniment

Gruia Stoica a închiriat tronsoane de cale ferată în Galaţi

Gruia Stoica a închiriat tronsoane de cale ferată în Galaţi

Autor: Ioan Dornescu

14.11.2011, 00:00 128

CFR a atribuit trei contracte de în­chi­riere de cale ferată aparţinând in­frastructurii feroviare neinterope­ra­bile aferentă sucursalelor Timişoara, Cluj şi Galaţi, cel din urmă fiind adju­de­cat de Grup Feroviar Român (GFR), parte a grupului Grampet controlat de omul de afaceri Gruia Stoica. Contrac­te­le de închiriere au fost atribuite în urma unei licitaţii publice derulate la Bursa Română de Mărfuri, a anunţat CFR.

Operatorul de transport feroviar de marfă Grup Feroviar Român şi-a adju­de­cat secţiile neinteroperabile ale su­cursalei Galaţi, respectiv Făurei - Te­cuci, Mărăşeşti - Panciu, Buzău - Berca, Comăneşti - Moineşti. Secţiile neintero­pe­rabile aferente sucursalei Timi­şoara au fost pre­luate de firma RC-CF Trans din Braşov. Firma este controlată de două persoane fizice, Costel Comana şi Iorgu Ganea, fiecare cu participaţii egale.

Grupa aferentă sucursalei Cluj a fost adju­decată de Via Terra Spedition din Cluj-Napoca, deţinută integral de Iulian Gaga. Durata de valabilitate a contrac­tu­lui de închiriere este de 4 ani. Guvernul a decis în iunie închirierea a circa 1.000 de kilometri de linii de cale ferată şi închiderea altor aproximativ 1.000 de kilometri de tronsoane feroviare, es­timând că operaţiunea va genera eco­nomii de 109 mil. lei la bugetele companiilor CFR, măsură convenită anterior cu FMI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO