Eveniment

Grupul belgian Atenor reia construcţia complexului de birouri din Pipera, oprită anul trecut

Grupul belgian Atenor reia construcţia complexului de birouri din Pipera, oprită anul trecut

Foto: Atenor Group

Autor: Cristina Cuncea

06.09.2012, 00:00 206

Dezvoltatorul imobiliar belgian Atenor Group va relua în septembrie construcţia structurii de suprafaţă a complexului de birouri Hermes Business Campus din Pipera, oprită anul trecut, încurajat de nivelul închirierilor de pe piaţa de birouri din Bucureşti din prima jumătate a anului.

"Lucrările pentru construcţia structurii pentru prima clădire de 17.000 metri pătraţi vor începe în septembrie. Din punct de vedere comercial, datele de pe piaţă sunt satisfăcătoare şi arată un nivel al închirierilor de 120.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri în prima jumătate a anului, ceea ce înseamnă mai mult de 6% din stocul total. Ridicarea parţială a primei clădiri ar trebui să favorizeze procesul de închiriere a proiectului", se arată într-un raport al grupului belgian.

Începerea construcţiei la suprastructura Hermes Business Campus a fost amânată la începutul anului trecut până la revenirea pieţei birourilor. Proiectul a fost anunţat în noiembrie 2010, dată la care reprezentanţii dezvoltatorului spuneau că vor începe construcţia parcului deoarece cred că zona Pipera are încă potenţial, chiar dacă înregistrează printre cele mai mari grade de neocupare a clădirilor de birouri din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO