Eveniment

Grupul de Comunicare Strategică: În cursul zilei de marţi, în Bucureşti au fost confirmate pozitiv opt persoane

Grupul de Comunicare Strategică: În cursul zilei de...

Autor: Departamentul Social

10.03.2020, 16:25 444

Un număr de 25 de persoane din România au fost confirmate cu noul coronavirus, între care opt sunt din Bucureşti, potrivit bilanţului de marţi al Grupului de Comunicare Strategică.

GCS anunţă că la nivel naţional, până în prezent, sunt 25 de persoane confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19).

Din acestea, cinci au fost declarate vindecate.

Potrivit GCS, în cursul zilei de marţi, în Capitală au fost confirmate pozitiv opt persoane.

GCS anunţă, oficial, că trei dintre persoanele care au fost confirmate cu noul virus sunt contacţi ai bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 luni, în Bucureşti.

De asemenea, o altă persoană diagnosticată marţi este contact al primei persoane confirmate cu COVID-19 în Bucureşti, iar doi au călătorit recent în Israel, unul în Germania şi unul în Marea Britanie.

„Cele 20 de persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale de boli infecţioase din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova”, anunţă GCS.

Potrivit bilanţului, pe teritoriul României, sunt în carantină instituţionalizată 107 persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 19 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO