Eveniment

Grupului Strategic de Comunicare: Al 38-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România

Grupului Strategic de Comunicare: Al 38-lea caz de...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

11.03.2020, 18:48 190

Al 38-lea caz de coronavirus a fost confirmat la nivel naţional, au anunţat reprezentanţii Grupului Strategic de Comunicare privind situaţia COVID-19 în România. Este vorba despre o femeie de 54 de ani care este contact direct al pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota.

Fostul ofiţer MAI internat iniţial în Spitalul „Dimitrie Gerota” este acum în stare gravă la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală. Bărbatul în vârstă de 60 de ani este ajutat să respire cu ajutorul unui aparat de ventilaţie mecanică.

Bărbatul a fost mutat acolo imediat după ce testele au arătat că are infecţia cu noul coronavirus.

Surse din interiorul spitalului spun că bărbatul are alte două boli cronice dificile, acesta fiind motivul pentru care starea sa s-a înrăutăţit. El este conectat la un aparat de ventilaţie mecanică ce îl ajută la respiraţie.

Bărbatul de 60 de ani, pensionar al MAI din 2015, a fost internat pentru a doua oară în data de 5 martie în Spitalul „Dimitrie Gerota” cu simptome diferite faţă de cele prezente în cazul infecţiei cu Covid 19. El a declarat iniţial pe proprie răspundere că nu a călătorit în afara ţării, însă ulterior le-a spus medicilor că s-a întors din Israel pe 26 februarie.

Conducerea Spitalului „Dimitrie Gerota” a restricţionat total accesul în unitatea sanitară.

De asemenea, al 30-lea caz de infecţie cu COVID-19 în România este o femeie de 43 de ani, medic gastroenterolog la Spitalul „Dimitrie Gerota” din Bucureşti, ea fiind primul cadru medical din ţara noastră care se infectează cu acest virus. Doctorul a intrat în contact cu ofiţerul în rezervă al MAI.

Pe numele fostului ofiţer MAI, confirmat cu noul coronavirus, a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, deoarece acesta nu a spus că a fost plecat în Israel şi a îmbolnăvit mai multe persoane din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO