Eveniment

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, invitat la Comisia economică a Senatului pentru explicaţii legate de IFN-uri

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, invitat la Comisia...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

14.09.2017, 17:00 214

Senatorul Daniel Zamfir a precizat că invitaţia a fost trimisă vineri lui Mugur Isărescu, întâlnirea membrilor Comisiei cu guvernatorul BNR fiind programată pentru marţi, la ora 13, cu mai multe teme care vor fi abordate.

”Cel mai important lucru este cel referitor la supravegherea BNR a activităţii instituţiilor financiare nebancare. Ani de zile BNR a spus că nu are pârghii asupra acestor societăţi financiare nebancare. În urmă cu trei săptămâni, am constatat că Banca Naţională a putut să intervină. A stopat aceste practici incorecte ale instituţiilor de credit nebancare, iar întrebarea pe care aş pune-o domnului Isărescu este de ce nu a intervenit în toată această perioadă, a lăsat ani de zile aceste IFN să practice nişte dobânzi absolut aberante, ajungând până la 7-8.000 % şi a intervenit acum. Este o întrebare simplă, logică, de bun simţ”. a declarat Daniel Zamfir.

El a precizat că are deja elaborat un proiect de lege menit să reglementeze funcţionarea IFN-urilor şi vrea să afle şi opinia Băncii Naţionale faţă de măsurile preconizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO