Eveniment

Guvernul a decis: Sporuri de până la 85% pentru angajaţii din spitale care îngrijesc pacienţi cu COVID

Guvernul a decis: Sporuri de până la 85% pentru...

Autor: Mediafax

25.05.2022, 18:34 1166

Angajaţii din spitale implicaţi în îngrijirea pacienţilor cu COVID vor primi sporuri de până la 85% în situaţiile de risc epidemiologic.

Guvernul a aprobat miercuri un act normativ prin care se creează cadrul legal de compensare financiară a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care are în îngrijire pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2, pe perioada situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic.

Astfel, se acordă sporul pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase în procent de la 55% până la 85% personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care este implicat direct în transportul, recoltarea probelor biologice/testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor suspecţi şi confirmaţi cu COVID-19 pe durata situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO