Eveniment

Guvernul a organizat la referendum Ziua Porţilor Deschise la Vila Dante - GALERIE FOTO

Guvernul a organizat la referendum Ziua Porţilor Deschise la Vila Dante

Vila Dante

Autor: Mediafax

29.07.2012, 18:29 1023

Guvernul a organizat duminică, când se desfăloară referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, va fi organizată Ziua Poţilor Deschise la vila Dante din Bucureşti.

"Din dorinţa de a asigura transparenţă, RA-APPS, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, a stabilit ca ziua de duminică, 29 iulie 2012, să fie Ziua Porţilor Deschise la vila Dante", se arată într-un comunicat al Executivului.

Publicul are acces între orele 10:00 - 20:00.

Campania electorală pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu s-a încheiat sămbătă dimineaţă la ora 07:00.

Miercuri, premierul Victor Ponta a luat mai mulţi jurnalişti acreditaţi la Palatul Victoria şi a mers cu ei la Vila Dante a RA-APPS, unde le-a spus că are date că acest imobil a fost pregătit, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului.

Şeful Guvernului a mai afirmat că, deşi Vila Dante aparţinea Guvernului, a fost informat la preluarea mandatului de prim-ministru că acest imobil are un regim închis şi nici el nu a avut acces până când Crin Antonescu, din postul de preşedinte interimar, nu a vorbit cu Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP).

Ulterior, la RTV, Ponta a afirmat că a aflat de la Serviciul de Protecţie şi Pază că preşedintele Traian Băsescu folosea deja piscina vilei Dante în perioada în care imobilul era în proces de reamenajare şi că preşedintele şi-a ales personal chiar şi parchetul.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, că va face o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta, considerând că acesta trebuie să răspundă în faţa legii pentru afirmaţiile că ar fi cerut să fie renovată Vila Dante pentru a o folosi după încetarea mandatului. Băsescu a precizat că nu a făcut nici o solicitare legată de Vila Dante nici în timpul Guvernului Boc şi nici în timpul Guvernului Ponta, menţionând că nici Victor Ponta nu a putut prezenta un document scris în acest sens.

Conducerea RA-APPS a transmis Guvernului o adresă în care susţine că mobilierul de la Vila Dante a fost achiziţionat special pentru o reşedinţă de locuit, nu pentru o vilă de protocol, şi că urma ca, în 2014, să fie adoptată o hotărâre prin care imobilul să fie atribuit "unui fost şef de stat".

Conducerea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat a transmis Guvernului o nouă adresă privind Vila Dante, în care susţine că destinaţia fiecărei camere şi mobilierul necesar au fost stabilite, în perioada aprilie-decembrie 2011, "exclusiv de către constructor şi Administraţia Prezidenţială".

Pe de altă parte, Băsescu, a declarat, joi seară, că a obişnuit să înoate la Vila Dante din momentul în care a fost operat pentru hernie de disc şi până la momentul în care a fost suspendat din funcţie, menţionând că nu a cerut să îi fie atribuită această locuinţă.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că premierul Victor Ponta, care aflase despre anchetele privind lucrările de la Vila Dante, a vrut să ştie ce se întâmplă şi l-a sunat, spunându-i că nu poate intra, în acel moment el intervenind la şeful SPP.

În replică, preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a spus, vineri, că SPP nu l-a lăsat pe premierul Victor Ponta să intre în incinta Vilei Dante, aparţinând RA-APPS, deoarece în acel moment în piscina complexului de protocol înota el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO