Eveniment

Guvernul confirmă situaţia voucherelor de vacanţă: Sunt prevăzute în buget

Guvernul confirmă situaţia voucherelor de vacanţă:...

Autor: Teodor Bobei

10.01.2020, 14:39 6778

Ludovic Orban a declarat, vineri, că Guvernul nu intenţionează să "umble" la voucherele de vacanţă, deoarece sumele alocate pentru acestea sunt deja prevăzute în legea bugetului de stat. Premierul a precizat că până la rectificarea bugetară nu se pot realoca mai mulţi bani spre alocaţii.

"Bugetul este construit aşa cum este scris în legea bugetului de stat. Până la rectificarea bugetară, atât timp cât la alocaţii pentru copii este prevăzută o suma de bani, noi nu putem să luăm bani din altă parte şi să-i ducem spre alocaţii de copii, cu atât mai puţin de la voucherele de vacanţă. Şi aici, în privinţa voucherelor de vacanţă, deşi vă aduceţi aminte că PSD-ul a spus că dacă vine PNL la putere va tăia voucherele de vacanţă, ele au rămas şi cetăţenii pot beneficia de vouchere de vacanţă şi nu are nimeni nici cea mai mică intenţie să umble la voucherele de vacanţă, ele fiind prevăzute în legea bugetului", a declarat Ludovic Orban, vineri, la Palatul Cotroceni.

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Şeful statului a declarat joi, întrebat ce va face cu legea care vizează majorarea alocaţiilor pentru copii, că în prezent nu are de gând să refuze promulgarea actului normativ şi că termenul pentru promulgare este 18 ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24