Eveniment

Guvernul discută scutirea de la plata impozitului specific pentru HoReCa până la 31 decembrie

Guvernul discută scutirea de la plata impozitului...

Autor: Gabriel Pecheanu

08.10.2020, 21:00 209

Executivul discută, joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede, printre altele, scutirea de la plata impozitului specific pentru HoReCa până la 31 decembrie.

„Este o ordonanţă mai lungă. Dintre măsuri cuprinse în actul normativ - înlesniri la plată pentru obligaţiile bugetare restante după data declarării stării de urgenţă, scutirea de la plata impozitului specific pentru HoReCa până la 31 decembrie, acordarea posibilităţii autorităţilor locale de a reduce impozitul pe clădiri, prorogarea termenelor pentru depunerea notificării privind intenţia de a restructura obligaţiile fiscale prevăzute de OG 6/2019, facilităţi fiscale acordate pentru pregătirea, organizarea şi desfăcurarea Campionatului European 2020”, a anunţat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Angajaţii din HoReCA au protestat, miercuri seara, în Piaţa Victoriei, faţă de închiderea restaurantelor şi cafenelelor. Protestatarii au susţinut că vor să muncească şi că sunt ignoraţi în loc să fie ascultaţi. „La desert servim faliment" sau „Meniul zilei: Şomaj" au fost doar două din mesajele de pe pancarte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO