Eveniment

Guvernul ia bani din bugetul pe trimestrele urmatoare pentru a majora salariile profesorilor

Guvernul ia bani din bugetul de vara-toamna pentru a majora acum salariile profesorilor
22.03.2010, 18:02 33

Guvernul va majora fondul de salarii aferent primului trimestrupentru cadrele didactice care nu au primit salarii majorate cu 17%,urmand sa elaboreze un act normativ prin care sa fie reglementateunitar drepturile salariale, a declarat Gheorghe Gherghina,secretar de stat in Ministerul Finantelor.

Bugetul pe 2010 include drepturi salariale cu majorarea de 17%, nusi diferenta de 33% acordata de anumite instante judecatoresti, darabrogata de Guvern.
Gherghina a precizat ca unele cadre didactice au castigat ininstanta majorari salariale de 50%, incluzand si diferenta de 33%abrogata de Guvern, fiind remunerate ca atare, ceea ce a determinatscaderea fondului de salarii la nivelul altor unitatiscolare.

"Nu este corect ca in unele judete sa fie drepturi salariale maimari cu 33%, iar alti sa aiba in plus 17%. Discutam si maine cuconfederatiile sindicale. Trebuie elaborat un alt act normativ princare sa reglementam unitar drepturile salariale", a explicatGherghina.

Guvernul va transfera din trimestrele II, III si IV catre fondul desalarii aferent primului trimestru sume prin care toti profesoriisa primeasca salarii majorate cu 17%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO