Eveniment

Guvernul ia în calcul diminuarea CAS la 41%, prin reducerea cu 3 puncte a cotelor la angajator-surse

Autor: Barbulescu Ovidiu

04.04.2011, 14:36 26

Guvernul ia în calcul reducerea în al doilea semestru acontribuţiilor totale de asigurări sociale de la 44% la 41% prinscăderea cu trei puncte a cotelor plătite de angajator, iar înperioada următoare va fi stabilită exact şi data de la care va fioperată relaxarea fiscală.

"Membrii Coaliţiei au discutat, în şedinţa de luni, desprediminuarea CAS la angajatori şi au convenit să fie efectuată oreducere de până la trei puncte procentuale contribuţiilor totale,de la 44% la 41%, în semestrul II al acestui an. Discuţia va fireluată într-o şedinţă viitoare a Coaliţiei, când urmează să fiestabilită exact data de la care va fi efectuată reducerea", audeclarat agenţiei Mediafax surse oficiale.

Reducerea CAS va face parte dintr-un pachet mai larg de măsuride stimulare economică, incluzând reducerea cotei unice deimpozitare, începând cu anul viitor, şi introducerea cardului decreditare destinat întreprinderilor mici şi mijlocii. Variantelediscutate pentru cota unică de impozitare sunt reducerea de la 16%la 14% sau la 12%.

Surse din Ministerul Finanţelor au declarat agenţiei MEDIAFAX,în luna martie, că Guvernul efectuează simulări de diminuare acotelor de contribuţii de asigurări sociale (CAS) cu 1-3 puncteprocentuale pentru angajatori, reducere care să fie aplicatăîncepând cu semestrul al doilea al acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO