Eveniment

Guvernul îl recompensează pe David Popovici cu un milion de lei pentru performanţele sale

Guvernul îl recompensează pe David Popovici cu un...

Autor: Gabriel Pecheanu

23.06.2022, 13:44 6517

Guvernul a alocat, din Fondul de rezervă, suma de un milion de lei pentru a recompensa performanţa lui David Popovici. „Fiind vorba de o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură”, spune premierul.

„Am luat decizia de a recunoaşte performanţa sportivului nostru David Popovici şi am decis ca, fiind vorba de o performanţă excepţională, să avem o recunoaştere pe măsură. Am hotărât să îi fie alocat din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă în valoare de un milion de lei”, anunţă premierul Nicolae Ciucă.

După titlul câştigat la 200 metri liber, românul de 17 ani s-a impus categoric şi în finala probei de 100 metri.

Rezultatul este unic în istoria nataţiei româneşti, Popovici devenind primul înotător român care devine campion mondial în probe masculine de nataţie. În plus, el este şi deţinătorul recordurilor mondiale de juniori la ambele probe.

Mai mult, a devenit abia al doilea înotător din istorie, care reuşeşte dubla, în cele două probe de liber, 100 şi 200 metri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO