Eveniment

Guvernul, în întuneric timp de o oră, de Ziua Pământului

Guvernul, în întuneric timp de o oră, de Ziua...

Autor: Iasmina Ardelean, Mediafax

24.03.2018, 10:19 74

„Guvernul doreşte să reconfirme în acest fel atenţia pe care o acordă problemelor de mediu şi de eficienţă energetică, obiectivul pe care şi l-a propus prin Programul de guvernare fiind de redefinire a politicilo energetice ale României, punând accent pe cercetare, inovare şi pe promovarea noilor tehnologii privind stocarea energiei, reţelelor inteligente sau măsurilor de eficienţă energetică în întreg sistemul”, potrivit unui comunicat de presă.

De asemenea, acestui demers al Guvernului i se alătură ministere şi alte instituţii guvernamentale.

Anul acesta, la împlinirea a 11 ani de la debutul „Orei Pământului”, peste 6500 de oraşe vor lua parte la această acţiune.

Evenimentul „Ora Pământului” a fost organizat, pentru prima oară, pe 31 martie 2007, în Sydney, Australia, când 2 milioane de oameni şi 2100 de companii din Sydney au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală.

În 2008, „Ora Pământului” a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii. În 2009 şi 2010 campania globală a evoluat, implicând aproape un miliard de oameni din peste 4000 de oraşe din întreaga lume. Din 2011, „Ora Pământului” a intrat într-o nouă etapă în care oamenii de pretutindeni au fost îndemnaţi nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO